gallery/foto30

Om een goede diagnose te kunnen stellen en de kosten van een reparatie te bepalen is het noodzakelijk om het horloge en uurwerk zelf te kunnen bekijken. Aan de buitenkant van een horloge kan de staat van het uurwerk niet afgelezen worden.

 

Soms is het nodig om het uurwerk deels te demonteren en de functies te controleren op de meetapparatuur voordat er een goede prijsopgave gemaakt kan worden van de uit te voeren reparatie. Ook wordt er gekeken of beschadigde onderdelen besteld, gerepareerd of in het atelier zelf gemaakt moeten worden.

 

De kosten van een reparatie worden daarom vooraf bepaald door het horloge goed te bekijken. Deze worden vervolgens met de klant overlegd en na akkoord zal de reparatie uitgevoerd worden.

Prijzen

Prijsopgave

Onder de €25,- worden reparaties altijd uitgevoerd zonder prijsopgave.

Voor reparaties boven dit bedrag kan een prijsopgave gedaan worden.  De onderzoekskosten voor een prijsopgave bedragen €12,50.

Advies

Naast deze prijsopgave geeft TIKS aanvullend advies over de staat van uw horloge. Hierin wordt aangegeven wat er nodig is om het horloge voor de komende jaren weer in optimale staat te hebben. Deze extra adviespunten worden u optioneel voorgelegd zodat u zelf kunt bepalen welke reparaties u uit laat voeren aan uw horloge. Dit advies zit inbegrepen in de prijsopgave.