Onderhoud en reparatie

Als uw horloge niet of niet meer accuraat loopt, kan het zijn dat het uurwerk aan een onderhoudsbeurt toe is. Het is raadzaam om een uurwerk eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt te geven.

Dit is nodig, omdat olie en andere smeermiddelen in het uurwerk verouderen en storingen kunnen gaan geven. Ook komt slijtage van onderdelen eerder voor als de olie verouderd is en niet meer goed zijn werk kan doen.

Geheel onderhoud?

Bij een geheel onderhoud wordt het uurwerk geheel gedemonteerd. Alle onderdelen worden schoon gemaakt en ontdaan van oude vetten, olie, aanslag en mogelijk roest. Er wordt gekeken of er slijtage in het uurwerk zit en waar nodig wordt dit verholpen. Onderdelen die onherstelbaar beschadigd zijn worden vervangen door nieuwe onderdelen, waar nodig worden deze in het atelier zelf vervaardigd.

 

Na het repareren en schoonmaken wordt het uurwerk weer gemonteerd en opnieuw gesmeerd. Hierna volgen controle en afregeling van het uurwerk.

De horlogekast en -band worden schoongemaakt en het uurwerk weer teruggeplaatst. Vervolgens wordt het uurwerk in de  kast nogmaals afgeregeld en uitvoerig getest op het goed doorlopen.

 

Op een geheel onderhoud krijgt u een jaar garantie.

Reparatie?

Naast een geheel onderhoud worden er in het atelier ook deelreparaties uitgevoerd aan horloges. Deze reparaties lopen uiteen; van deelreparaties aan het uurwerk zelf tot reparaties aan de kast, wijzerplaat, wijzers, het glas en de band van het horloge.

Service

Bij uw gerepareerde horloge ontvangt u een reparatiekaart met daarop beschreven wat er aan het horloge gedaan is. Ook is er bij een gehele onderhoudsbeurt de mogelijkheid om digitaal een close-up foto of filmpje van het binnenwerk van het horloge te ontvangen. Zo kunt u zelf de wondere wereld van het uurwerk aanschouwen en zo mogelijk zien wat er aan het uurwerk gerepareerd is.

 

Naar wens kan er een waterdichtheidstest uitgevoerd worden tot maximaal 20 bar.

 

Let op: immitatie horloges worden bij TIKS niet gerepareerd.

 

Onderdelen zijn niet altijd meer leverbaar. Daarom is TIKS aangesloten bij watch spareparts exchange program en het uurwerkherstellers forum.

 

 

 

 

 

 

 

spareparts exchange logo
gallery/logo-forum-small